Apr

4 TIPS VOOR VETVERBRANDING EN MEER ENERGIE

Door: Anouk van der Bent Nutrition & Health

Een paar kilo te veel, dat buikje, moodswings en energiedips. Herken jij dat?

Dan gaan we ook nog de zomer tegemoet. De BBQ gaat aan en de zonnestralen melden zich om in je zwemkleding te stappen. Tijd om goed te trainen bij Electric Fitness.

Maar wil je écht van die winterkilo ´s, moodswings en energiedips af? Ga dan naast je trainingen aan de slag met deze tips zodat je op tijd lekker in je vel zit.


Suikerverbrander vs vetverbrander

Het grootste deel van de Nederlanders heeft zichzelf ontwikkeld tot suikerverbrander. Een suikerverbrander leeft van snelle koolhydraten en suiker. De suikerverbrander leeft standaard met een paar kilo te veel, heeft continu last van energiedips en vaak trek, staat meestal moe op, slaapt regelmatig slecht en zit niet lekker in z’n vel.

De vetverbrander daarentegen leeft met een gezond gewicht, voelt zich fit, slaapt goed en heeft een langdurige energie. De vetverbrander leeft vooral van maaltijden die bestaan uit eiwit, vet, complexe koolhydraten en voldoende vezels. Die maaltijden zijn ook nog eens vitaminen- en mineralenrijk.

Zeg eens eerlijk, waar herken jij jezelf in?
Word vetverbrander

Hoe lang duurt het nou eigenlijk voor je een beetje zo een fit lichaam hebt? Laat ik eerst zeggen, deels heeft te maken met je genen. Daarnaast is hormoonbalans belangrijk. Deze twee samen bepalen in grote lijnen waar je als eerste vet verliest en spieren aanzet. Voor de één kan het makkelijker/sneller gaan dan de ander. Daarnaast zijn er nog wat externe factoren, denk hierbij aan:

  • Start je dag met een maaltijd rijk aan vitaminen en mineralen vanuit goede eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je eerste maaltijd goed is, maak je bij je volgende maaltijd automatisch een gezondere keuze. Win-win dus
  • Kauw goed, zorg ervoor dat je de tijd neemt voor je maaltijd. Kauw je voeding goed fijn en zorg dat speeksel vermengd raakt met de voeding.
  • Drink geen grote hoeveelheden water/sap voor, tijdens en na je maaltijden. Zo houd je je maagzuur zuur genoeg om goed te verteren.
  • Geef je spijsvertering een boost door eiwitten en vetten gescheiden van koolhydraten te eten. Zo zorg je voor een nóg betere opname van voedingsstoffen en word jij een vetverbrander.

Dat wil jij toch ook?!

Doe dan mee met het 21 dagen programma waarin je leert hoe je dit zelf voor elkaar krijgt en houdt.

Liever een keer 1 op 1 over je doelen of prestaties praten? Bel of app 0615065467 voor een ontmoeting in de studio of online. Meer info 21 dagen programma


Liever een keer 1 op 1 over je doelen of prestaties praten? Bel of app 0615065467 voor een ontmoeting in de studio of online.